Bananlagkage m. Karamel & nutellascreme.

Denne lagkage opstod pga overmodne bananer i frugtskålen og nye forme fra Wilton, der skulle afprøves. Det er en meget sød kage. Jeg vil nok en anden gang, tilføje lidt bitter chokolade i kagedejen som kontrast til sødmen fra banan, karamel og nutellacremen. Hvis ikke du har færdig karamel kan du selv lave det i forvejen, måske dagen inden, ved at koge 1 dåse kondenseret mælk ca. 3 timer i en gryde. Dåsen skal være dækket af det kogende vand. Husk først at åbne dåsen EFTER den er afkølet. Jeg taler af bitter erfaring 🙂 Der skabes overtryk i dåsen, så hvis du åbner den, når den er varm, har du karamel, hvor du ikke nødvendigvis ønsker karamel 🙂 Lad mig bare sige, at det krævede en lettere rengøring af komfuret og det omkringliggende område 🙂

Kagen:

  • 3 æg
  • 200 g sukker
  • 1 spsk vaniljesukker
  • 75 g smeltet smør
  • 100 g mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 modne bananer
  • Smelt smøret ved lav varme og mos bananerne, mens du pisker sukker, vaniljesukker og æg til en luftig æggesnaps.
  • Mel og bagepulver blandes sammen og røres i æggesnapsen efterfulgt af det smeltede smør.
  • De mosede bananer vendes i dejen
  • Nu er dejen klar, til at blive hældt i formen/formene. De nemme forme med slip let belægning, som jeg har brugt. er fra Wilton serien Easy Layers og kan købes HER

Nutellasmørcremen :

  • 200 g nutella
  • 200 g flourmelis
  • 200 gram blødt smør
  • 2 spsk god kakao ( Jeg bruger selv den holandske kakao jeg køber ved grænsen).

Du pisker det hele sammen til det er godt blandet og en anelse luftigt og så er den klar til brug. Vær opmærksom på, at det er en smørcreme, så den bliver fast/hård, når den kommer i køleskabet. Derfor er det en god ide at tage kagen fra køl ca 1/2 time inden den skal spises. Så fremtræder banansmagen også bedre i kagen og smørcremen smelter på tungen. Jeg brugte Nutella smørcreme til opsmøring af kagen og til pynten ovenpå.

Opbygning af kagen:

  • Smør karamellen imellem hvert lag. Drys eksempelvis med knust daim. Det tænker jeg kunne være lækkert.
  • Smør kagen op med nutellasmørcreme til den er dækket og pæn jævn over det hele. Jeg bruger 2 vinklet spartler fra Wilton med soft grip. De gør arbejdet så meget nemmere. De kan købes HER & HER

Den med spids er god til detaljer/finpudsning til sidst. Den kan iøvrigt også bruges til at flytte sprøjtede blomster og andet pynt overpå en kage og derved undgå fingersaftryk.

  • Nu er du klar til pyntningen og der er det jo kun fantasien der sætter grænser.
  • Jeg har brugt resterne af karamellen og nutellasmørcremen, som jeg har puttet på sprøjteposer med valgfri tyller. Jeg har endnu ikke tyllerne i webshoppen, men det kommer inden længe.
  • Så har jeg brugt lidt forskellig chokolade som Polly og Center fra Cloetta og små fyldte skildpadder fra Toms.

Tag gerne byzhall.dk på instagram eller Facebook, hvis du bruger vores opskrifter. Vi vil elske at se jeres versioner og kreationer 🙂

Rigtig god fornøjelse…

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

ER DU MED?

Få 5% rabat ved tilmelding til nyhedsmail fra byZHALL.

Tilmeld dig her