Chokolademousse m. appelsin og kanelknas

Denne Dessertkage smager som Marabou m. appelsin krokant eller som de der små chokoladestænger med orangeknas fra Toms. Det er en nem og lækker dessert der imponere med sin intense chokoladesmag og som smelter på tungen. Den skal helst laves dagen inden den skal serveres, så den når at sætte og samle sig. Det var et spontant forsøg en dag i køkkenet, så jeg har ikke de præcise mængder, men jeg vil forsøge på bedste vis, at skrive opskriften ned til jer.

Chokolademousse m. appelsin og kanelknas

Bunden:

  • Ca. 50 g. smeltet smør.
  • Ca. 150 g. kanelkiks ( Jeg brugte bastongekiks ).
  • Smelt smør og knus kiksene – bland det sammen.
  • Pres det i din ønskede form ( Jeg brugte denne, som vi har på shoppen https://byzhall.dk/product/rund-oe10-cm/  ).
  • Bag ca. 5-10 min. ved 180 grader.
  • Køl herefter af og sæt formen med kagerne i fryseren i 1 time.
  • Tag kagerne ud af formen og læg dem tilbage i fryseren i en pose med madpapir imellem bundene.
  • Vask formen og tør af, så den er klar til moussen.

Chokolademoussen:

  • 100 g. god mørk chokolade (jeg brugte Calebaut mørk)
  • 100 g. after eight chokolade med orange
  • 2 dl piskefløde
  • 2 past. æg
  • 2 spsk. sukker
  • Hak den mørke chokolade fint og smelt den over vandbad med after eight.
  • Pisk fløden til en let skum.
  • Pisk æg og sukker til en luftig masse.
  • Når chokoladen er let kølet, blandes det med æggemassen.
  • Vend herefter den letpisket fløde sammen med chokolade/æggemassen.
  • Fyld moussen i en sprøjtepose og fyld din valgte form næsten op til kanten.
  • Pres herefter let din bund/bunde fra fryseren ovenpå moussen.
  • Dæk med husholdningsfilm og sæt formen tilbage i fryseren.

Efter 1 døgn er din dessertkage frossen og du kan nu tage den ud og pynte som du lyster. Jeg havde egentlig forberedt en glaze, men synes den var så fin “rå”, så jeg valgte at gøre den simpel med granatæblekerner (som iøvrigt gav en lækker, tilpas syrlighed til den intense chokoladesmag) og lidt knust bastongekiks. Den er bedst efter min mening, hvis den serveres 1/2 time efter den er taget op af fryseren, men den kan stå på køl i køleskabet, indtil du skal servere den.

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

ER DU MED?

Få 5% rabat ved tilmelding til nyhedsmail fra byZHALL.

Tilmeld dig her