fbpx

De bedste Gulerodsboller

De bedste gulerodsboller opstod, da jeg havde en rest hakket gulerødder og nogle solsikkekerner, som skulle bruges. Jeg tænkte, at jeg ville forkæle ungerne og manden med nybagte boller, når de kom hjem fra skole & job, så det blev til disse boller og en Gulerodskage. Hurra for at arbejde hjemmefra. Man kan rigtig mærke at efteråret er på vej, så det var helt perfekt med lune, nybagte boller og en god krydret gulerodskage. Bollerne blev virkelig lækre… både luftige, saftige og med bid i pga. solsikkekernerne.

De bedste gulerodsboller (15 stk)

 • 100 g smør
 • 3 dl mælk (jeg brugte sødmælk)
 • 50 g gær
 • 1 tsk salt
 • 2 tsk sukker
 • 2 æg
 • 2 dl havregryn
 • 125 g hakket gulerødder
 • 80 g solsikkekerner
 • ca. 550 g hvedemel.
 • Smelt smør og bland det med mælken.
 • Udrør gæren heri.
 • Tilsæt salt og sukker efterfulgt af æggene.
 • Tillsæt nu gulerod og solsikkekerner.
 • Bland tilsidst melet i lidt af gangen og lad dejen ælte i ca 3-5 min.
 • Sæt dejen til hævning i 1 time under husholdningsfilm og en viskestykke.
 • Skær dejen i 15 stykker og form dem til boller. Jeg bruger Denne til at dele dejen med.
 • Lad dem efterhæve på bagepladen med klæde over i 15 min.
 • Pensl med æg og bag dem ved 180 grader varmluft i 15 min alt efter ovn.

God Fornøjelse…

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

ER DU MED?

Få 5% rabat ved tilmelding til nyhedsmail fra byZHALL.

Tilmeld dig her