Saftig gulerodskage m. frisk topping.

Dejlig forårskage

Saftig gulerodskage m. frisk topping (6-8 pers).

Til denne gulerodskage skal du bruge:

  • 150 g smør (stuetemperatur)
  • 100 g sukker
  • 100 g brun farin
  • 4 æg
  • 250 g hakket/revne gulerødder ( Jeg brugte minihakkeren)
  • 150 g hvedemel
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk salt

Topping

  • 200 g neutral flødeost
  • 2 spsk vaniljesukker
  • 2 spsk flormelis
  • Saften fra 1/2 citron

Sådan gør du:

  • Bland mel, bagepulver, kanel & salt i en skål.
  • Pisk smør luftigt med sukker og brun farin enten med en håndmixer eller køkkenmaskine.
  • Rør herefter æg og gulerødder i.
  • Bland nu de tørre ingredienser i, så du får en samlet dej.
  • Smør din form eller brug bagepapir (Jeg brugte denne form fra shoppen https://byzhall.dk/product/955003367/ der lige nu er på tilbud til 49.95)
  • Hæld nu din dej i din form og bag kagen på varmluft 180 grader i 30-40 min. alt efter ovn.
  • Lad nu kagen køle helt af, inden du laver topping.
Du kan finde en gulerodskageform i webhsoppen

Topping:

Pisk flødeosten med de øvrige ingredienser og smør det på kagen, når den er helt afkølet. Kagen er også rigtig god efter en nat på køl. Pynt den med hvad du end du ønsker. Måske hakkede nødder eller små chokoladekugler som jeg har brugt på min 🙂

God fornøjelse 🙂

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.