Studenterhuer (30 pers.)

Lagkager forklædt som studenterhuer.

Jeg har haft fornøjelsen af at lave 2 lagkager forklædt som studenterhuer til en sød student. Det var et hyggeligt weekendprojekt, hvor jeg fik arbejdet med fondant, som ikke er det, jeg normalt arbejder mest med. Måske jeg kommer til det i fremtiden. Hyggeligt og lærerigt var det ihvertfald 🙂 Jeg havde i ugen op til lavet en prøvekage uden fondant, så jeg sikrede mig at smagen var i top. Der skulle være kage til 30 personer og de færdige mål blev 22 x 8,5 cm pr kage. Her kommer en opskrift på bundene og den ganache jeg smurte kagerne med. Jeg linker også til redskaberne jeg brugte undervejs. Fyldet bestod af studentens ønsker som var vaniljecreme, hindbærmarmelade og knuste markroner. Bemærk at opskriften på bundene er pr. kage dvs. at Jeg lavede 2 x opskriften på bundene.

Kakaobunde (3 runde bunde á 22 cm)

 • 250 g Sukker
 • 5 æg som har stuetemperatur
 • 225 g mel
 • 25 g god kakao
 • 1 spsk vaniljesukker
 • 1 tsk bagepulver

Sådan gør du:

 • Pisk sukker og æg i 5 min. til det er godt luftigt og cremet.
 • Bland de tørre ingredienser sammen i en skål.
 • Når æg og sukker er færdigpisket, sier du de tørre ingredienser i massen.
 • Herefter rører du forsigtigt dejen sammen med en dejskraber, så du ikke slår luften ud af massen.
 • Så skal dejen hældes i en form. Jeg bruger selv en Justerbar bagering og indstiller den til 22 cm. Jeg stiller den bare på en bageplade med bagepapir på og smører kun bagepapiret, hvor kagens bund er. Smør endelig ikke op af siderne på formen da det kan resultere i, at dejen ikke bager pænt opad.
 • Bag kagen ved 180 grader varmluft i ca 20-25 min. alt efter din ovn.
 • Skær forsigtigt langs kanterne og løsn herefter bageringen forsigtigt.
 • Jeg lader min kage køle af på en rist med bunden i vejret, da det gør overfladen på kagen mere lige, hvis der skulle være dannet en “høj” under bagningen.
 • Når kagen er helt afkølet, skærer jeg den i 3 lag og så er den klar til at blive samlet.

Chokoladeganache :

 • 400 g mørk chokolade (Jeg brugte Callebaut omkring de 57% kakao)
 • 200 g mælkechokolade ( Jeg brugte Callebaut omkring de 33% kakao)
 • 6 dl. piskefløde.
 • Hak chokoladen fint medmindre du bruger “chokoladeknapper”.
 • Varm fløden op til lige under kogepunktet og hæld det over chokoladen.
 • Rør forsigtigt sammen til en ensartet masse.
 • Sæt på køl. Rør eventuelt i den undervejs.
 • Den er klar til at smøre kagen op med, når den er blevet smørbar, uden at den løber.

Udstyr til kagen linker jeg til her nedenunder :

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

ER DU MED?

Få 5% rabat ved tilmelding til nyhedsmail fra byZHALL.

Tilmeld dig her